Je to oficiálne: Elektrický Hyundai s dojazdom 470 km uvidíme 27. februára

Hyundai Kona dostane v Ženeve plne elektrickú verziu s dojazdom 390 km, okrem toho kórejská automobilka predstaví aj jej výkonnejší variant.
Vydané  Text: 
Elektrický Hyundai Kona na Auto Expo 2018 v Hindi (youtube)
Elektromobily a ekologicky šetrné automobily sa dnes spájajú so značkou Hyundai v podobnej miere ako s Toyotou. Model Ioniq ponúka ako v hybridnej, tak plug-in hybridnej verzii a dokonca aj čisto elektrický varinat, čo je vo svete nevídaná kombinácia. Problémom Ioniqu však je, že to nie je SUV. Hyundai Kona dostane v Ženeve plne elektrickú verziu s dojazdom 390 km, okrem toho kórejská automobilka predstaví aj jej výkonnejší variant.
Hyundai Kona sa zaradí do lukratívneho klubu elektromobilov (foto: redakcia)
Podľa oficiálnych informácií predstaví Hyundai svoje elektrické SUV už v utorok 27. februára, teda len týždeň pred premiérou na ženevskom autosalóne. Nepôjde o úplne nový model, ale elektrický variant esúvečka Kona, ktoré sa predáva zatiaľ iba s konvečnými spaľovacími motormi. V marcovom čísle časopisu AUTO MOTOR A ŠPORT nájdete náš test HYUNDAI KONA s litrovým trojvalcovým motorom. Už teraz však vieme, že bude ponúkaná v dvoch výkonových nastaveniach, pričom jedna z verzií bude patriť k najvýkonnejším elektrickým autám na našom trhu. Automobilka uvádza, že podľa metodiky WLTP bude mať elektrická Kona dojazd až 470 kilometrov! Elektromobil sa v predaji objaví ešte v priebehu tohto roka a Hyundai tak bude prvou automobilkou, ktorá ponúkne plne elektrické kompaktné SUV.
Hyundai Kona bude aj plne elektrická - ukáže sa vo februári 2018 (foto: redakcia)
Akutálne je na internete oficiálne video pripravovanej elektrickej Kony, ktoré však neprezrádza prakticky nič. Pred niekoľkými dňami sa ale na internete objavilo amatérske z YouTube, ktoré prezrádza viac: automobil je na ňom zachytený bez akéhokoľvek maskovania v matnej úprave karosérie, dizajn sa nechal inšpirovať komiksovým fenoménom IRON MAN. Automobil sa takto predviedol na podujatí Auto Expo 2018 v Hindi a jeho pohon bol plne elektrický. Snáď jediné, čo bolo na predvedenom automobile nereálne, boli jeho atypické kolesá, všetko ostatné by sme si vedeli predstaviť aj vo finálnej podobe elektromobilu:








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!