Horké spomienky po rokoch: Stevie Wonder prežil ťažkú autonehodu: Ako mohol slepý spevák šoférovať? (FOTO)

Len tri dni po vydaní jeho albumu Innervisions, dňa 6. augusta 1973, sedeli Stevie Wonder a John Harris v aute na ceste do Salisbury. John šoféroval, Stevie odpočíval na sedadle spolusediaceho. Hudba zo slúchadiel ho uspávala. Harris sa pokúšal predbehúť kamión…
Vydané  Text: 
A v tom sa to stalo. Škrípanie kolies, kovové nárazy a rozbité sklá ako v nejakom hollywoodskom filme. A jedno skončilo v hudobníkovom čele. Wondera museli okamžite previesť do baptistickej nemocnice v Severnej Karolíne, kde lekári konštatovali zlomenú lebku a ťažké mozgové krvácanie. Počas piatich dní ležal v kóme. Jeho hlava bola napučaná a takmer trikrát väčšia ako je jej normálna veľkosť.
*„Jediná vec, ktorú si pamätám z momentu, keď som bol v bezvedomí je, že mi bolo dobre. Bol som niekoľko dní na oveľa lepšom duchovnom mieste, vďaka ktorému som si uvedomil veľa vecí. Moji strážcovia tam hore mi povedali, čo musím urobiť, aby som sa mal v živote lepšie,“* povedal hudobník.
Po siedmich mesiacoch od nehody už Stevie opäť vystupoval. Wonder sa úplne uzdravil, aj keď stratil chuť. Bola mu navrhnutá plastická operácia na odstránenie jaziev zanechaných haváriou. Stevie sa však rozhodol inak. Jazvy si nechal ako pamiatku na toto kritické obdobie, ktoré prežil. *Zdroj: ranker.com*








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!