Najmocnejší muži sveta: Budete v šoku, v akých autách sa vozia niektorí prezidenti! (FOTO)

Patria medzi najmocnejších ľudí sveta. Každý ich krok sleduje verejnosť, média, ale aj ich oponenti, ktorých sú na celom svete milióny. Väčšina z týchto štátnikov je mimoriadne zaneprázdnená a neustále niekde na cestách.
Vydané  Text: 
Aj preto je zaujímavé vedieť, čím sa na svojich návštevách prepravujú. Mnohé ich autá pripomínajú skôr autíčka Jamesa Bonda svojimi efektnými vylepšeniami. Auto **amerického prezidenta je Cadilac One** nazývaný aj beštia. Jeho dvere sú ťažké ako dvere na Boeingu 747 a má kevlarové pneumatiky. Patrí medzi najbezpečnejšie auto na svete.
**Pápež František používa najčastejšie Renault 4**. Pápežovo auto sa inak nazýva aj papamobil. František nie je náročný pálež, má rád jednoduché veci. Auto mu daroval taliansky kňaz Renzo Zocca. Pápež má aj iné autá, ktoré používa, ide o Mercedesy s nepriestrelnými sklami.
**Francúzsky prezident** je verný francúzskej značke, ktorou je Citroën a kontrétne **DS 7 Crossback**. V autoparku má Citroëny, ktoré sú aj so strešným oknom, aby mohol prezidnet vykuknúť a zamávať verejnosti.
**Limuzíny Bentley State Limousine sú oficiálne autíčka britskej kráľovnej**. Autá zdieľa so všetkými členmi kráľovskej rodiny.
**Jaguar XJ Sentinel slúži britskej premiérke**. Je nepriestreľné, vo vnútri sú kyslíkové bomby v prípade chemického útoku. Auto dokáže vypustiť slzný plyn, ak by bola nutná sebaobrana.
**Premiér Indie používa BMW 7 a ich prezident Mercedes Benz S600**. Autá sú plne ozbrojené a dokážu sa pohybovať aj na vypustených pneumatikách.
**Lancie Thesis patria prezidentovi Talianska**. Okrem týchto „jednoduchších“ áut používa aj Maserati Quattroporte pri dôležitejších návštevách.
**Japonský vládca jazdí na Toyote Century Royal**, ktoré bolo upravené priamo pre neho. Japonci sú patrioti, aj preto je u nich Toyota veľmi využívaná značka. Auto má hodnotu až $500,000.
**Keňský prezident má Mercedes-Benz Pullman S600** a je celkom obyčajne vybavené. Žiadne náročné vonkajšie úpravy.
**Uruguajský prezident** je vzhľadom malý, ale srdcom a hlavou veľký chlap. Nepotebuje žiadne luxusné, alebo ozbrojené limuzíny. Stačí mu aj jednoduchý **modrý Beetle**. A namiesto prezidentského paláca žije na farme.
Veľa lídrov **v Číne používa Hongqi Limousine**. Auto je jedno z najdrahších v krajine a môžu si ho tam dovoliť iba politici.
*Zdroj: storypick.com*








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!