RAV4 má našliapnuté stať sa najpredávanejším autom sveta, musí však poraziť Corollu

Záujem o vozidlá kategórie SUV rastie nielen u nás a v Európe, ale na celom svete. U nás medziročne vzrástol záujem o esúvečka až o 25 percent a celosvetovo o 12 percent.
Vydané  Text: 
Toyota RAV4 Hybrid (2017)
**Dnes si prím najpredávanejšieho auta na svete udržiava Toyota Corolla – a nielen dnes, ale už štrnásty rok! Rastúci záujem o crossovery a vozidlá kategórie SUV však môže predstavovať ohrozenie pre tradične populárne hatchbacky, lifbacky, kombi a sedany.** Ak by sa naplnili očakávania odborníkov, už v priebehu najbližších rokov by sa najpredávanejším autom sveta mohlo stať práve také, ktoré patrí do kategórie SUV. A z nich sa zatiaľ najlepšie darí jednému, ktoré by u nás len tak hocikto za lídra v predajnosti ani neoznačil.

Čítajte aj: Predaje áut na Slovensku v roku 2017 opäť rástli, darilo sa najmä SUV a vyššej strednej triede



Celosvetovo najpredávanejším SUV na svete je Toyota RAV4. Len za minulý rok sa jej predalo 807 401 kusov, čo je o 11% viac ako v roku 2016. Druhú priečku obsadila Honda CR-V, tretiu Volkswagen Tiguan, nasledujú ich Hyundai Tucson, Nissan Qashqai a na naše pomery exotický Great Wall Haval 6. TOP9 najpredávanejších SUV sveta uzatvárajú modely Nissan X-Trail (v USA Nissan Rogue), Kia Sportage a Mazda CX-5.
Toyota RAV4 Hybrid (2017)









Pokračujte na ďalší príspevok »