Dobré nápady šetria peniaze, Audi vďaka zamestnancom ušetrilo vyše 100 miliónov eur!

Keď sa veci dejú vo veľkom, stačí malá zmena, aby sa razom začali šetriť obrovské peniaze. Také, o ktorých nesnívajú ani naši politici s účtami v exotických daňových rajoch!
Vydané  Text: 
Dobré nápady šetria peniaze, Audi vďaka zamestnancom ušetrilo vyše 100 miliónov eur!
**Automobilka Audi sa pochválila, že vďaka svojim pracovníkom v minulom roku ušetrila obrovské peniaze, ktoré by inak zhltli náklady spojené s výrobou**. Zhodnotila až 15-tisíc podnetov na vylepšenia od vlastných zamestnancov v Ingolstadte a Neckarsulme. Za rok 2017 ide o čiastku až **108,6 miliónov eur**! 15-tisíc vylepšení priamo od zamestnancov automobilky sa týka maličkostí, ktoré však celkovom procese vývoja, výroby a kontroly znamenajú veľa. Tieto procesy sa totiž dejú neustále dokola, stokrát denne a vo výrobe je každá minúta cenná. Napríklad traja zamestnanci na oddelení kontroly kvality zistili, ako skrátiť čas kontroly jednych dverí z 34 na 18 minút. Ich kolegovia tak každý deň ušetria až 200 ľudských hodín práce, ktoré môžu venovať iným pracovným činnostiam. Iným príkladom je dvojica pracovníkov, ktorá navrhla farebné rozlišovanie pracovných nástrojov a tak prispela k zníženiu počtu chybne použitých pracovných pomôcok. Vďaka podnetu ďalšej dvojice zamestnancov, ktorá navrhla variabilné nastavenie funkčnosti ventilačného systému, Audi teraz šetrí až 100-tisíc eur ročne. Program pre podnety od zamestnancov v Audi existuje už 50 rokov, od roku 1993 sa volá Ideas Program a je súčasťou stratégie neustáleho zlepšovania a zefektívňovania výroby. Rovnaký program funguje aj vo výrobách v Győri a Bruseli, kde sa ušetrené peniaze pohybujú v úrovniach až 33 miliónov eur.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.