Tento rok sa malo začať vyrábať superluxusné Audi A9 Coupe. Kde je?

Ostrejšia a športovejšia verzia najvyspelejšej limuzíny sveta Audi A8 je na spadnutie. Alebo nie je?
Vydané  Text: 
Milionárov a miliardárov je dnes toľko, že sa automobilkám vypláca nielen vyrábať superluxusné verzie už aj tak luxusných áut, ale aj vyvíjať úplne nové modely. Veď prečo by inak vznikli Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Maserati Levante, Audi Q8, Mercedes-AMG GT a ďalšie, ktoré bežný smrteľník nie že nemá šancu kúpiť, ale zvyčajne ani len vidieť na vlastné oči. Už nejaký ten rok vieme, že Audi pripravuje najlepšie z najlepšieho, majstrovské dielo zabalené do najmodernejších materiálov a vybavené top technikou. **Audi A9 Coupe** má byť tým najlepším, čo si budete môcť od tohto výrobcu kúpiť a hoci je víziou až niekoľkých nasledujúcich rokov, už dnes sa na nové kupé tešíme.
V rozhovore s novinármi, vedúci dizajnu Audi Marc Lichte odhalil svoju slabosť pre autá s dizajnom klasického dvojdverového kupé . Uvedomuje si však, že popularita podobných modelov nie je najväčšia. Nemecký výrobca v roku 2014 oznámil, že vyrobí podobný model ako bpl koncepčný automobil Prologue Concept. Vozidlo sa pripojí k modelovému portfóliu ako A9 Coupe za pár rokov a bude sa odvíjať od základov modelu A8. Ak sa vozidlo dostane do výroby, bude predstavovať konkurenciu pre Mercedes-Benz S Coupe, pripravované BMW radu 8 alebo aj pre Polestar 1, Lexus LC alebo Aston Martin DB11.
V súčasnosti má však Audi iné priority: model A6 bude čoskoro debutovať spoločne s nadrozmerným SUV Q8, ďalej sú v pláne modernizácie A1 a Q3. Superluxusné A9 Coupe je teda akousi odmenou, ktorú si inžinieri musia zaslúžiť poctivou prácou na súčasných projektoch. Prvýkrát sa Audi pričinilo o popularizáciu modelu A9 už v roku 2014, keď svetlo sveta uzrel úžasný koncept a s ním prekrásne video priložené nižšie. Neskôr v roku 2016 sa otvorene písalo o tom, že sa A9 Coupé bude vyrábať v roku 2018, teda práve teraz. Aktuálne však Audi oslavuje príchod novej generácie limuzíny A8.








Pokračujte na ďalší príspevok »