KONEČNE! Fotky úplne nového Audi Q8 bez kamufláže (takmer)

Dlhé roky očakávané superluxusné veľké SUV je už na dosah. Oficiálne sa predstaví koncom tohto týždňa v Detroite alebo potom v Ženeve.
Vydané  Text: 

Konečne je vonku! Respektíve, konečne je vonku prvá séria fotografií reálneho finálneho AUDI Q8 s iba minimálnou kamuflážou. Po úniku jednej fotografie zadných partí je to vôbec najväčšie odhalenie nového SUV od automobilky z Ingolstadtu.

Fotografie nového Audi Q8 zverejnil portál Motor1.com. Nafotený automobil nie je prekvapením, s jeho dizajnom sme už počítali, v porovnaní s konceptom sa však líši v niekoľkých kľúčových prvkoch. V prvom rade je to samotná predná maska, ktorá napokon obsahuje tradičný gril kryjúci chladič. Výrobca do základnej verzie nenamontuje tie príťažlivé vertikálne mreže, ktoré sa objavovali na koncepte. Zakryté obyčajným plastovým grilom sú tiež masívne otvory pri predných kolesách, v koncepte boli tieto kryty zapustené hlbšie a preto pôsobili estetickejšie.
Do hotovej verzie automobilu napokon výrobca pridal aj tradičné kľučky dverí, v koncepte boli línie dverí čisté a neprerušené, ako to má Tesla. Profil nového Audi Q8 však vyzerá skvele, kombináciu SUV-kupé predvádza v odlišnej forme, než ktorú využívajú Mercedes-Benz GLE Coupe a BMW X6. Spodná hrana zadného okna v Q8 nie je tak výrazne zvýšená v porovnaní so zvyškom bočnej línie vozidla, preto pôsobí o niečo menej robustne, viac atleticky.
Úplne nové a historicky vôbec prvé Audi Q8 sa prvýkrát predstaví na autosalóne v Detroite, ktorý svoje brány otvára 13. januára 2018. Ak sa automobilke nepodarí do Spojených štátov doručiť Q8 vo forme, ktorá by bola prezentovateľná, budeme si musieť počkať až do autosalóna v európskej Ženeve. V nej sa už novinka objaví stopercentne.








Pokračujte na ďalší príspevok »