Poznáte značku Maruti? V Indii vedie v rebríčkoch popularity

Kwid, Scorpio, Brezza, Dzire či Tata Nexon. Také názvy sa u nás nevyskytujú, v Indii sú lídrami trhu.
Vydané  Text: 

Ak nepoznáte značku s názvom Maruti, vedze, že vás to nemusí trápiť. Niektoré jej modely áut určite poznáte, hoci o tom ešte ani neviete. Napríklad taký Swift, Alto či Ignis vám niečo hovoria – áno, Maruti je „naše“ Suzuki.

Na indickom trhu japonská značka vystupuje ako **Maruti Suzuki** a v porovnaní s európskym trhom ponúka o niečo pestrejšie modelové portfólio. Spomedzi nových áut sa Indii veľmi dobre darí malý mestským crossoverom, ktoré v rebríčku „najpopulárnejších áut v Indii podľa NDTV“ zaberajú väčšinu. Obľube sa okrem crossoverov tešia SUV-čka, hatchbacky a MPV. Zaujímavosťou je, že v Indii sa predáva aj Škoda Rapid, avšak s odlišným dizajnom. Tamojší Rapid je naša Fabia, avšak v karosárske úprave sedan. Musíme sa priznať, že nevyzerá najhoršie, ale naša európska verzia Rapidky sa nám pozdáva viac. Asi sme si už zvykli…
Najpopulárnejšie autá v Indii (NDTV 2017)
Podľa rebríčka NDTV je vôbec najobľúbenejším novým autom v Indii Maruti Suzuki Baleno vo verzii hatchback. Ďalej sú to Jeep Compass, exotický Renault Kwid, ešte exotickejšie SUV Manhidra Scorpio, Maruti Suzuki Vitara Brezza, Maruti Suzuki Alto 800, Tata Nexon či Hyundai i20. V rebríčku od NDTV nachádzame niektoré autá, ktoré sme predtým nikdy nevideli a ktoré sa k nám na starý kontinent ani nemajú ako dostať. Mnohé nespĺňajú naše bezpečnostné štandardy, emisné normy a ďalšie technické požiadavky. Pozrite si výber najexotickejších automobilov, aké sme v rebríčku indických áut našli. Istotne budete prekvapení.








Pokračujte na ďalší príspevok »