Nový Volkswagen Golf je na ceste: vykráda VW dizajn od Renaultu?

Predné denné svietenie ako na Renaulte. Bije do očí aj napriek tomu, že Volkswagen vo svojom Golfe už nejaký ten čas rozvíja koncept estetických doplnkov v tvare písmena C.
Vydané  Text: 
Je to už nejaký ten mesiac, čo sa svetlo sveta dostali fotografie prototypu Volkswagen Golf Gen. E. Tento nápadne moderný hatchback s hranatou karosériou, pútavým lakom a plne elektrickým pohonom by mohol byť reálnym obrazom budúceho Volkswagenu Golf. S tvrdením, že sa tak zrejme naozaj stane, prišiel opäť nemecký Auto Motor und Sport. V porovnaní so súčasným modelom pomerne dramaticky zmení a zlepšená aerodynamika ovplyvní spotrebu paliva. Nový Golf bude postavený na modernizovaj platforme MQB a bude ľahší o 50 kg v porovnaní s predchodcom. Okrem redukcie hmotnosti pod kapotou budú debutovať aj nové motory radu EA211 EVO. Obidva majú vyššiu účinnosť a zníženú spotrebu paliva kvôli turbodúchadlu s premenlivou geometriou a vďaka Millerovmu cyklu. Princíp práce motora s Millerovým cyklom je veľmi podobný princípu práce motora s Atkinsonovým cyklom. Jediný zásadný rozdiel je v tom, že motory s Millerovým cyklom sú preplňované.
Ďalej sa v novej generácii Golfu objavia aj hybridné pohonné systémy a benzínové motory vybavené filtrami pevných častíc. Môžeme očakávať aj verziu poháňanú zemným plynom a je možné, že sa s názvom e-Golf rozlúčime. Ďalšia generácia Golfu spraví ďalší krok v ústrety autonómnej jazde. Výrobca ho vybaví adaptívnym tempomatom a head-up displejom. Okrem toho bude známe niekoľko riešení z vyšších modelov predávaných v skupine Volkswagen. Dojazd na čisto elektrický pohon by mohol dosahovať až 400 kilometrov. Pre viac fotografií otvorte galériu článku.








Pokračujte na ďalší príspevok »