Toto je SUV! Lincoln Nautilus ukradol dizajn Continentalu – a spravil dobre!

SUV Nautilus debutovalo na autosalóne v Los Angeles, je nástupcom modelu MKX od značky Lincoln.
Vydané  Text: 
Aj keď na naše pomery vyzerá obrovsky, americký trh ho považuje za SUV strednej veľkosti. Nautilus bude k dispozícii s dvomi motormi, základný 2-litrový benzínový motor s výkonom 245 koní doplní preplňovaný 2,7-litrový agregát s výkonom až 335 koní. Oba motory sú vybavené systémom nútenej cirkulácie, priamym vstrekovaním a variabilným časovaním ventilov. Štandardne sú kombinované s 8-stupňovým automatickým systémom a systémom štart-stop, k dispozícii je aj pohon všetkých štyroch kolies.
Vzhľad nového modelu sa v porovnaní s MKX významne zmenil. Dizajn nadväzuje na limuzínu Continental, nápadne podobné sú predovšetkým chrómovaná mriežka chladiča, svetlomety a LED pásy. Preniesť dizajn z limuzíny na SUV zvyčajne neznamená žiadnu výhru, ale Lincolnu sa to podarilo a vytvoril nádherný kus auta, ktorý by celkom určite našiel svojich priaznivcov a kupcov aj u nás na Slovensku.
V interiéri sa okrem kvalitných materiálov nachádza aj 12,3-palcová digitálna prístrojová doska, ďalej veľká dotyková obrazovka so systémom SYNC3 (podporuje Apple CarPlay a Android Auto). Za príplatok môžu zákazníci objednať ultrakomfortné sedadlá nastaviteľné v 22 úrovniach a audio systém pozostávajúci z 13 alebo 19 reproduktorov.
Lincoln Nautilus dokáže samočinne udržiavať jazdu v pruhu, je vybavený automatickým parkovacím asistentom, predkolíznym systémom či adaptívnym tempomatom. U nás sa, pochopiteľne, americké stredne veľké SUV neobjaví, ale môžete o ňom aspoň snívať. Ceny pre USA sa zatiaľ nezverejnili, do predaja sa vozidlo dostane okolo leta 2018.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!