Storočné elektromobily Baker: jazdili za pár centov a cielili na najvyššiu spoločnosť

Áno, čítate správne. Značka BAKER vyrábala elektromobily pred vyše 100 rokmi!
Vydané  Text: 

Elektromobily, to nie je iba hudba budúcnosti a spôsob, ktorým sa môžu súčasní snobi realizovať a predvádzať. Prvé autá sveta boli práve na elektrický pohon a nie je to žiadne verejné tajomstvo. Spaľovacie motory však tie elektrické prekonali prakticky v každom ohľade, preto sa elektrifikované pohony na celé storočie vytratili a udržiavali sa iba ako kuriózne projekty bez budúcnosti.

Elektromobily jazdili maximálnou rýchlosťou 40 km/h a na prelome 19. a 20. storočia ich vyrábala, okrem iných, aj americká spoločnosť Baker Motor Vehicle Company. V období takzvanej „Brass Era“ (1896-1915) vyrábala modely Electrics a Coupe, ktoré ani dnes nevyznievajú komicky. Práve naopak, elektromobil Coupé cielil marketing na vyššiu spoločnosť a umožňoval otáčanie sedadiel v interiéri o 180 stupňov. O takejto funkcii dnes v autách môžeme iba snívať, prípadne ich vidieť ako súčasť koncepčných automobilov od značky Adient, o ktorých sme písali práve včera. Prvý z elektromobilov (Baker Electric) bol skôr bričkou bez koní, mechanizmus riadenia bol veľmi jednoduchý a na dnešné pomery extrémne nebezpečný a nespoľahlivý. Na jedno nabitie dokázal prejsť až do 65 kilometrov, čo bola v tej dobe významná vzdialenosť. Druhý elektromobil s názvom Baker Coupe bola špecialita, plnohodnotný a luxusný automobil. Samozrejme, v časoch pred prvou svetovou vojnou boli automobily odlišné od tých súčasných, stále išlo skôr o bričky bez konského pohonu, avšak už so stenami, oknami a interiérovým vybavením. Zdroj: 1901 Baker Electric Car – at 25 mph

Dobové inzeráty značka Baker zverejňovala v novinách, pretože inú možnosť ani nemala, televízia neexistovala a rádio takisto nebolo rozšírené. Celostranové inzeráty v novinách však boli pôsobivé, okrem ilustrácií obsahovali aj pútavé informačné texty o výhodách elektrických automobilov. Niekoľko týchto inzerátov nájdete vo fotogalérii pod článkom, pričom prinášame aj preklad dvoch inzerátov, ako ich preložili na stránke webmagazin.sk.

Ekonómia automobilu Baker Electrics
V otázke ekonomickej prevádzky sa žiadny iný automobil nemôže porovnávať s BAKER. Na porovnanie si vezmite svoj Stanhope alebo Imperial; jeho (Bakera, pozn.red.) kapacita je 40 míľ na jedno nabitie.
Predpokladajme, že každý deň túto kapacitu vyčerpáte (niekoľko majiteľov spriemerovalo tento denný dojazd s akýmkoľvek typom automobilu); akákoľvek garáž ho opäť nabije od 30 do 50 centov. Spočítané s najvyššou taxou každý mesiac zaplatíte za nabíjanie 15 dolárov, ak automobil používate každý deň. K tomu si pridajme, povedzme, 2 doláre mesačne pre starostlivosť o batériu a máte dokopy maximálnu údržbu vo výške 17 dolárov mesačne. Vlastníctvom vlastného nabíjacieho zariadenia môžete náklady znížiť ešte o tretinu tejto sumy. Žiadny benzín, žiadny olej, žiadne zapaľovacie zariadenia, ktoré by vás obťažovali a spôsobovali zvýšenie nákladov, žiadne drahé príslušenstvá. BAKER ELECTRICS je vždy pripravený – vždy pôvabný a čistý – vždy s bohatým a elegantným vzhľadom – vždy skutočný ARISTOKRAT MOTORISTICKÉHO SVETA


Veľkolepý nový Baker Coupe
Presne to, čo verejnosť požaduje od štýlového, ale konzervatívneho auta – pravého automobilu – nie iba elektricky riadeného kočára. Má zväčšenú priestrannosť; limuzínový zadok; dlhší rázvor kolies; očarujúce línie karosérie; s vychytávkami v interiéri aj exteriéri, ktoré určujú nové štandardy v kultivovanosti automobilov.
Pákové riadenie zadných kolies alebo otočný volant predných. PREDNÉ SEDADLÁ SA DAJÚ OTÁČAŤ v smere alebo proti smeru jazdy. Zavolajte pre okamžitú demonštráciu.
THE COOK & STODDARD CO.
1138-40 Conn. Ave. Tel. č. 7810


Inzercia

Inzercia

Advertisement




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.