Mölltalský ľadovec má najlepší sneh na juhu Rakúska

Na Möllim zažijú lyžiari „modrý“ zjazd na bielom: Na vysokú záruku snehovej pokrývky v jedinej ľadovcovej oblasti Korutánska sa jednoducho môžete spoľahnúť, a to priebežne až do 7. mája 2018.
Vydané  Text: 

Mölltalský ľadovec má najlepší sneh na juhu Rakúska
„100 % snehu, slnka a zábavy na lyžiach“ robí z Mölltalského ľadovca „Tajný tip medzi najlepšími lyžiarskymi oblasťami so zjazdovkami do 20 km“ na stránke skiresort.de. „Mölli“ so svojimi 3.122 metrami je najvyšší lyžiarsky vrch v Korutánsku a súčasne je to jediná ľadovcová oblasť tejto najjužnejšej rakúskej spolkovej krajiny. Ľadovec patrí k ôsmim strediskám značky Ski)Hit vo Východnom Tirolsku a Korutánsku a vďaka pravidelným investíciám do zabezpečenia snehovej pokrývky a kvality zjazdoviek si zachováva vynikajúcu formu aj vtedy, ak inde už vládne nedostatok snehu.
Na ľadovci Mölltal si môžete vybrať zjazdovku, aká sa vám páči.
Záruku 330-dňovej prevádzky oceňujú aj národné tímy svetového pohára, ktoré si Mölltalský ľadovec zvolili za svoju tréningovú oblasť číslo 1. Viac informácií o Rakúsku nájdete na stránke austria.info
Na Mölltalskom ľadovci trénuje veľa profesionálnych lyžiarov. Foto: GEPA
Nezriedka sa teda stane, že milovníci lyžovania sedia počas oddychu v panoramatickej reštaurácii Eissee hneď vedľa stola niektorej z lyžiarskych hviezd. V tejto najvyššie položenej zimnej záhrade Rakúska vo výške 2.800 metrov sa oplatí pozrieť nielen na 30 trojtisícoviek, ale aj do jedálneho lístka. „Raňajky na ľadovci“ a korutánske špeciality šéfkuchára Klausa Labera sú legendárne a takmer bezkonkurenčné.
Reštaurácia na ľadovci Mölltal
To posledné platí aj pre rodinné ceny vo všetkých východotirolských regiónoch Ski)Hit: deti do 6 rokov lyžujú zdarma, lyžiari od 6 do 18 rokov majú v celom Rakúsku nárok na jedinečnú zľavu 50 %. Tip pre veľké rodiny: za skipas zaplatia iba rodičia a dve najstaršie deti do 18 rokov, každé ďalšie dieťa do 18 rokov má skipas zadarmo. Viac informácií o Rakúsku nájdete na stránke austria.info
Lyžiarska škôlka na Mölltalskom ľadovci. Foto: ©Franz Gerdl
Lyžiarska škôlka na Mölltalskom ľadovci. Foto: ©Franz Gerdl








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.