Renault dáva zbohom downsizingu a predstavil úplne nový motor!

Už čoskoro sa objaví pod kapotou modelu Scénic.
Vydané  Text: 
Renault predstavil nový benzínový motor s objemom 1,3 litra s priamym vstrekovaním a turbochargerom, ktorý bol vyvinutý v spolupráci s Alianciou a Daimlerom. Po prvýkrát bude dostupný v modeloch Scénic a Grand Scénic, v priebehu roka 2018 bude zaradený do ponuky ostatných modelov. Tento motor prináša väčšiu radosť z jazdy vďaka lepšiemu krútiacemu momentu pri nižších otáčkach motora a vďaka lepšej odozve pri vysokých otáčkach. Navyše ponúka nižšiu spotrebu paliva a produkuje menej emisií CO2.
“Náš nový benzínový motor stelesňuje skúsenosti vývojárov Skupiny Renault a jej partnerov. Spĺňa štandardy značky Daimler a Aliancie, testovaný bol viac ako 40 000 hodín. V porovnaní s motorom Energy TCe 130 ponúka nový Energy TCe 140 vyšší krútiaci moment o 35Nm, ktorý je dostupný v širšej škále otáčok od 1 500 do 3 500 ot/min.” povedal Philippe Brunet, viceprezident Aliancie pre pohonné jednotky a elektrické vozidlá.
Nový benzínový motor s manuálnou a dvojspojkovou automatickou EDC prevodovkou je dostupný vo viacerých výkonových verziách od 115 do 160 koní. Zahŕňa viacero inovácií od Aliancie, vrátane technológie Bore Spray Coating (Tepelne sprejovaný vnútorný povrch valcov). Túto technológiu, ktorá zlepšuje efektivitu výkonu a optimalizuje hriatie motora, využíva aj agregát modelu Nissan GT-R. Aj ostatné inovácie zlepšujú radosť z jazdy a redukujú spotrebu paliva a produkciu emisií CO2: tlak priameho vstrekovania bol zvýšený na 250 barov a špecifické spaľovacie komory optimalizujú zmes paliva so vzduchom. Okrem toho vačkové hriadele s variabilným časovaním kontrolujú nasávanie ventilov podľa zaťaženia motora. Výsledkom je viac krútiaceho momentu pri nižších otáčkach a lineárnejšia dostupnosť krútiaceho momentu vo vysokých otáčkach. Cestujúci ocenia komfort lepšej odozvy motora. **Otvorenie objednávok pre Scénic a Grand Scénic s novým motorom** Modely Scénic a Grand Scénic sú prvé modely značky Renault, ktoré budú dostupné s novým benzínových motorom vyrábaným v závode Renault vo Valladolid v Španielsku. Motor s označením TCe 160 ponúka maximálny krútiaci moment 260 Nm s manuálnou prevodovkou a 270 Nm s EDC prevodovkou. Maximálny krútiaci moment je dostupný od 1 750 do 3 700 ot./min. Objednávky vo Francúzsku sú už spustené, na Slovensku bude motor možné objednávať v prvom štvrťroku 2018.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!