Bugatti Chiron za 2,4 milióna musí na zvolávačku, kontrolóri v ňom našli chyby

VIDEO + FOTO: To, že zaplatíte nejaký ten milión ešte neznamená, že budete mať spoľahlivé auto.
Vydané  Text: 
Je to tak. Zvolávacím akciám sa nevyhýbajú ani supervýkonné a superluxusné autá, Bugatti Chiron nevynímajúc. Problém je už len v tom, že kedy majiteľ príde do servisu, keď je na pol ročnej dovolenke okolo sveta? Automobily Bugatti Chiron vyrobené v roku 2017 majú problém so sedadlami, ktorý agentúra NHTSA (Národná správa dopravy a bezpečnosti na cestách) uznala za natoľko nebezpečné, že je potrebné vymeniť ich komponenty. Do servisov tak poputuje neveľký počet ikonických vozidiel, aby pracovníci vymenili držiaky sedadiel. Zvolávacia akcia sa začína práve dnes. Nie je jasné, koľko Chironov značka doteraz postavila, ale nemôže to byť veľké číslo. Doručovanie hyperšportov začalo iba minulý marec a výrobca tvrdil, že obmedzí produkciu na 500 kusov. Ročne postaví iba 70 áut, pričom každý z nich bude mať 8,0 litrový motor W-16 s výkonom 1 480 koní. Zaujímavosťou je, že motor má štvorité preplňovanie a maximálny krútiaci moment astronomických 1600 Nm, ktoré sú k dispozícii už od 2000 otáčok za minútu. Bugatti Chiron je nástupca legendárneho Bugatti Veyron s výkonom rovných tisíc koní. V roku 2016 sa automobil dočkal výraznej úpravy a zmeny názvu, pričom výkon poskočil na takmer 1500 konských síl. Základná cena je 2,4 milióna eur, k nej je ešte potrebné pripočítať miestnu daň a prípadne ďalšie príplatky za výbavu.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!