Partia Američanov vyhodila auto z lietadla, po dopade z neho zostala iba kôpka skrčeného plechu.

VIDEO: Splnili si detský sen každého z nás. Sedieť v aute, ktoré letí vzduchom rýchlosťou 193 km/h, to musela byť paráda!
Vydané  Text: 
YouTube video „When Cars Fly: Trump 2020?“

Videli sme to už x-krát vo filmoch, ale vidieť to v reálnych podmienkach je niečo takmer neuveriteľné. Keby to nebolo na videu, nikto by tomu ani neuveril, ale všadeprítomné GoPro kamery umožnili záznam a zverejnenie tohto mimoriadneho výkonu.

Partia parašutistov špeciálne upravila akýsi starý automobil tak, aby s ním mohli výjsť z nákladnej plošiny lietadla počas letu nad arizonskou púšťou. Svoje dielko nazvali „When Cars Fly: Trump 2020?“ a my nevieme prísť na to, či svojím úletom vyjadrujú podporu aktuálnemu americkému prezidentovi alebo ho práve naopak natoľko neznášajú, že sa ho rozhodli vyhodiť z lietadla. V každom prípade vyzerá výsledok fascinujúco. Dokopy sedem parašutistov, z toho piati v aute s odrezanou strechou, sedia v aute, ktoré sa zrazu rozbehne do ničoty atmosféry. Hneď po opustení lietadla dvaja odpadlíci nahrávajú let auta z väčšej vzdialenosti, pričom piati pasažieri si užívajú let. Zaujímavosťou je, že počas letu sa automobil viditeľne húpe a až po pomerne dlhej dobe začne rotovať. Práve vtedy kvinteto pasažierov raketovo opustí svoje sedadlá v dôsledku odstredivej sily, pričom spolujazdec stráca svoju GoPro kameru po údere hlavou rám čelného okna. To, čo zostane z auta po dopade, ťažko opísať, je to potrebné vidieť. Je to neurčitá kôpka farebných plechov, ktorá ani zďaleka nepripomína auto. Odkazom na niekdajší stav sú snáď iba kolesá, ktoré nepochopiteľne zostali súčasťou neveľkej kopy plechov a nerozkotúlali sa po okolí.








Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »