Poznáme pick-up roka – a nie je to ani Nissan, ani luxusný Mercedes!

International Pickup Award 2018 pozná svojho víťaza. Najlepším európskym pickupom sa stalo auto, ktoré občas stretávame aj na našich cestách.
Vydané  Text: 

Pickup z Wolfsburgu je to najlepšie, čo môžete v tomto roku kúpiť, ak máte záujem o pickup. Volkswagen Amarok sa vyrába od roku 2010 a dnes sa vyrába v omladenej verzii so sofistikovaným dizajnom predných partií a moderným interiérom v koncernovom štýle.

Porota európskych novinárov z odvetvia dopravy ocenila Amarok už druhýkrát. V zdôvodnení rozhodnutia sa dozvedáme, že osobitná pozornosť bola venovaná jednoduchému a expresívnemu štýlu, vysokej kvalite a výkonu vozidiel. Veľká rozdelená kabína obsiahne päť osôb, pre ktoré sú pripravené pohodlné sedadlá ErgoComfort s certifikátom AGR udeleným ortopédmi, k rozhodnutiu prispela aj 8-stupňová automatická prevodovka a širokou škálou motorov V6. Odborníci tiež ocenili veľmi dobré jazdné vlastnosti na asfaltových cestách a na poli.
Toto je pick-up roka 2018. Volkswagen Amarok získal ocenenie International Pickup Award 2018 už druhýkrát za sebou, porazil aj líderskú značku Nissan.
Aktuálna druhá generácia Amaroku je veľmi populárna. Od októbra tohto roka spoločnosť Volkswagen vyrobila a zákazníkom dodala 65 200 kusov, pričom v minulom roku to bolo 57 600 áut. To znamená nárast o priaznivých 13,2 percent. Počas slávnostného odovzdávania cien, ktoré sprevádzalo Medzinárodný dopravný veľtrh Solutrans 2017, sa udeľovali aj ceny za výsledky prieskumu „Van of the Year“. Najlepší z nich bol Volkswagen Caddy TGI, rodinný van a úžitkové vozidlo poháňané zemným plynom CNG. Medzinárodné ocenenie je udeľované každé dva až tri roky vybranými členmi poroty z 25 krajín a na súťaž o van roka je medzinárodnou anketou.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »