DLHODOBÝ TEST Kia Sportage 1.7 CRDi GT-Line: Ukážkovo spoľahlivá

Náš dlhodobý test sa pomaly chýli ku koncu, preto sme sa pozreli aj na to, aká spoľahlivá je Kia Sportage. Nielen podľa našich skúseností, ale nazreli sme aj na to, ako sa na tento model dívajú vo svete.
Vydané  Text: 

Skúsenosti nadobudnuté počas doterajšieho spolužitia hodnotíme veľmi pozitívne. Všetky palubné systémy fungujú bez problémov, nehaprujú, nevykazujú známky zlyhávania, ani si nežijú svojím vlastným životom. Po pol roku by boli akékoľvek problémy toho druhu spojené s výrazne zdvihnutým prstom, ktorý by sme adresovali výrobcovi. Sedemročná záruka je niečo, čím Kia oslovila zákazníkov už pri predstavení prvého modelu cee´d a túto záruku stále dodržiava. Navyše ju rozšírila na všetky svoje modely bez ohľadu na krajinu vzniku.
A ako sa na spoľahlivosť Kie Spostage pozerajú za našimi hranicami? Nazreli sme do Nemecka, ktoré je na kvalitu obzvlášť náročné a kde si vedia kvalitné a spoľahlivé výrobky naozaj oceniť. Náš materský časopis podrobil Kiu Sportage dlhodobému testu na 100 000 kilometrov, počas ktorých ju vôbec nešetril. A výsledok? Model Sportage absolvoval všetky skúšky bez akejkoľvek poruchy, čo je najlepší výsledok zaznamenaný v rámci všetkých modelov. A to naši kolegovia testujú vozidlá všetkých možných kategórií aj výrobcov. Model Sportage tiež zvíťazil v kategórii „kompaktné SUV“ už druhý rok za sebou. Štúdia sa každý rok uskutočňuje v Nemecku a v roku 2017 sa na nej zúčastnilo 14 000 vlastníkov vozidiel, pričom hodnotili 71 vozidiel od 24 výrobcov s cieľom určiť najspoľahlivejšie modely.
Spoločnosť Kia Motors si vyzdvihla cenu za svoju kvalitu a spoľahlivosť a zabezpečila si tak prvé miesto v rebríčku značiek aj podľa štúdie o spoľahlivosti vozidiel Vehicle Dependability Study od spoločnosti J.D. Power. V štúdii o spoľahlivosti vozidiel Vehicle Dependability Study, dlhodobom prieskume kvality výrobkov od spoločnosti J.D. Power, vynikla tretia generácia modelu Sportage a to vďaka nízkemu počtu porúch, ktoré spoločnosť J.D. Power zaznamenala pri 100 sledovaných vozidlách (PP100). Výsledok modelu Sportage – 77 PP100 – viedol nielen k víťazstvu v triede kompaktných SUV, ale tiež zabezpečil umiestnenie vozidla na druhom mieste v celkovej klasifikácii 71 modelov od 24 výrobcov.
Najlepšie predávaný model značky Kia v Európe – Sportage – zaznamenal v triede kompaktných SUV sedembodový náskok pred modelom, ktorý sa umiestnil na druhom mieste. O relevantnosti tohto prieskumu hovorí aj to, že sa do neho zapojilo 14 000 motoristov a hodnotili sa vozidlá, na ktorých jazdia v priemere dva roky. Takto môžeme výrobcovi aj fabrike do Tepličky nad Váhom pri Žiline adresovať len slová chvály za zvládnutú výrobu. Zo stránky remeselnej, ale najmä zo stránky celkovej kvality finálneho produktu.

Fotografie: Tomáš Kelement a PANER






Okolo áut a motoriek sa pohybujem odmalička, aj keď sme nikdy v rodine nemali Škodu 105/120. Za jeden z najväčších výkonov považujem generálku Žiguláka, ktorou sme s kamarátmi zložili praktickú maturitu na dopravnej priemyslovke. Na autách ma zaujímajú technické riešenia a inovácie, preto mi je ľúto, že v ostatnej dobe sa dozvedáme viac o konektivite a o mobilnom internete v autách než o novinkách v motoroch, nápravách a prevodovkách. Podľa mňa by auto malo mať charakter a aspoň trochu komunikovať s vodičom. Na autonómne jazdenie sa zatiaľ pozerám skepticky, aj keď časom môže byť riešením najmä v mestách. Baví ma cestovanie, komunikácia s ľuďmi a rozširovanie obzorov.




Pokračujte na ďalší príspevok »



auto motor a šport č. 4/2024

Štatút reklamnej a propagačnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé

      
  • auto motor a šport č. 4/2024

    Štatút reklamnej a propagačnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé