Noví slovenskí rekordmani: Až dvom vodičom namerali cez 3 promile!

Spravodajský portál teraz.sk informoval o dvoch prípadoch, kedy policajti namerali dvom vodičom neuveriteľné až vyše tri promile alkoholu.
Vydané  Text: 
Dopravná nehoda zapríčinená 28-ročným mužom s 3,19 promile alkoholu (zdroj: PZ SR)

Mať v krvi dve promile alkoholu je stav, kedy sa človek motá, nekoordinovane sa pohybuje a má problém s vyjadrovaním. Mnohí z nás nikdy v živote nedosiahli ani métu troch promile, pretože to hraničí s vážnym ohrozením života, ale títo vodiči nemali problém sadnúť za volant a šoférovať. Jeden z nich podľa očakávaní havaroval.

V utorok 14.11.2017 medzi obcami Zemianske Podhradie a Nová Bošáca v okrese Nové Mesto nad Váhom policajti zastavili dodávku, ktorá nemala zapnuté svietenie. Nebyť tohto malého problému, zrejme by ani nezistili, že ju šoféruje na mol opitý 45-ročný muž. Keď mu dali „fúkať“ do alkotestera, v dychu namerali neuveriteľných 3,63 promile alkoholu. „Policajti po výsledku dychovej skúšky obmedzili vodičovi osobnú slobodu. Hrozí mu trest odňatia slobody až na jeden rok,“ doplnila Antalová pre TASR (zdroj). Iba niekoľko dní predtým policajti v Košickom kraji odhalili až 31 účastníkov cestnej premávky pod vplyvom alkoholu. Takáto bilancia v priebehu jedného týždňa nie je štandard, očividne sa na východe veľa oslavovalo. Pomyslenú prvú priečku na stupni víťazov si však odnáša istý 28-ročný muž z Michalovského okresu, ktorý nafúkal 3,19 promile alkoholu. Práve na Martina (aj keď sa dotyčný volal Ján) 11.11. „V dôsledku požitia alkoholických nápojov, nevenovaniu sa plne vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke zišiel mimo cesty a narazil do oplotenia rodinného domu, kde s vozidlom ostal stáť,“ uvádza košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová pre TASR (zdroj).
Čo sa deje s človekom pri 3,63 promile alkoholu podľa promileinfo.sk

Čo sa deje s človekom pri 3,63 promile?

Ako uvádza informačný portál promileinfo.sk, hodnota 3,63 promile alkoholu je už bezvedomie. Títo vodiči síce v bezvedomí neboli, určite však k nemu nemali ďaleko. Portál ďalej uvádza, že pri 3,63 promile sa prejavujú aj nasledovné účinky alkoholu: Vážne poruchy centrálnej nervovej sústavy; Bezvedomie a možná smrť; Ohrozené sú funkcie močového mechúra, dýchacie funkcie, tep srdca. Pozor: Veľmi nebezpečený stav!









Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!