Opilci za volantom cez víkend ničili autá, nafúkal aj traktorista

Na Martina sa oslavovalo! Komárno, Štúrovo a Nové Zámky prispeli do štatistiky opitosti vodičov.
Vydané  Text: 
Opilci za volantom cez víkend ničili autá, nafúkal aj traktorista (zdroj: Polícia SR)
Štatistika z tohto víkendu v Komárne, Štúrove a Nových Zámkoch vyzerá z pohľadu polície naozaj zaujímavo. Slováci si očividne radi sadajú za volant po pár deci alkoholu. Poukazujú na to dve nehody a dvaja vodiči našťastie(!) prichytení pred tým, ako mohli spôsobiť škodu alebo niekomu ublížiť. ➡️ 36-ročná vodička nezvládla riadenie a na svojom staršom Renaulte Twingo pri Štúrove havarovala, nafúkala 1,52 promile. Narazila ľavým bokom vozidla do stromu, pričom mu poškodila dvere a rám strechy.
➡️ 69-ročný vodič s až 1,98 promile skončil v Komárne v priekope, podrobnejšie informácie k tomuto prípadu polícia nepublikovala.
➡️ 44-ročný traktorista nafúkal 1,52 promile v okrese Komárno.
➡️ 35-ročný vodič nafúkal až 2,6 promile v Nových Zámkoch. Len pre zaujímavosť, 2,6 promile alkoholu v krvi máte po tom, čo vypijete 4 dcl tvrdého alkoholu, teda osem poldecákov!
Ako uvádza Polícia SR, vodiči boli umiestnení do cely policajného zaistenia a bolo im vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

128-krát vyššia pravdepodobnosť nehody

Nezabúdajte, že s alkoholom nie je žiadna sranda. Pravdepodobnosť nehody po konzumácii alkoholu pri množstve od 0,3 do 0,9 promile je 7-krát vyššia ako u triezveho vodiča, od 1,0 do 1,4 promile 31-krát vyššia a nad 1,5 promile až 128-krát vyššia ako u triezveho vodiča. 35-ročný muž s 2,6 promile mal teda isté, že keby ho policajti nechytili, určite by havaroval. Stránka promileinfo.sk uvádza, že 2,5 promile je „ŤAŽKÝ STAV OPITOSTI“. Ten obnáša aj nasledovné sprievodné javy: otupenosť, strata schopnosti rozmýšľať, neschopnosť koordinovaného pohybu, vážne chyby motoriky, strata vedomia, strata pamäti, možné vracanie. Pozor: nebezpečný stav! Hrozí vám bezvedomie a smrť. Triezvy budete cca o: 16h:50min








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.