Nádhera! Takto si Jaguar uctil vojenských veteránov.

Palec hore!
Vydané  Text: 
Dnes si pripomíname 99. výročie ukončenia 1. svetovej vojny. Pri tejto príležitosti vyrobila značka Jaguar pamätnú stenu, na ktorú umiestnila špeciálne upravený F-Type. Ten zaujme hlavne unikátnou fóliou s textom z knihy In Flanders Fields (Na poliach vo Flandroch), ktorá popisuje hrôzy zákopovej vojny. Na poliach a v zákopoch vtedy rástol práve vlčí mak. Ten sa neskôr stal symbolom prvej svetovej vojny a svoje miesto si našiel aj na dekoratívnej potlači.
Stena bude zdobiť továreň v Castle Bromwich, kde sa spomínaný F-Type vyrába. Vidieť ju budú môcť aj vodiči z neďalekej diaľnice M6. Druhé auto sa zúčastní spomienkovej Roadshow po Veľkej Británii. Výber továrne nebol náhodný. Počas druhej svetovej vojny v nej vyrábali legendárne stíhačky Spitfire. Automobilka Jaguar tiež aktívne pomáha veteránom s nachádzaním pracovných miest po návrate z misií. Od roku 2013 dokonca zamestnali až 29 bývalých vojakov, za čo dostala spoločnosť aj ocenenie.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »