Dcéra Paula Walkera Meadow (18) žaluje Porsche! Jej otec vraj uhorel kvôli zaseknutým pásom

Súdny proces storočia to isto nebude, ale aj tak pôjde o milióny amerických dolárov.
Vydané  Text: 
Meadow Walker (18), dcéra Paula Walkera (†40) (foto: Instagram)
Keď zomrel Paul Walker (†40), komunita filmových fanúšikov a autičkárov to prežívala celkom intenzívne. Dodnes je internet plný pripomienok na herecké umenie a odkaz tohto amerického herca. Walker ako herec stvárňujúci hlavnú postavu filmovej série Rýchlo a zbesilo zahynul za tradigických okolností v novembri 2013. Na červenom Porsche Carrera GT z roku 2005 havaroval vo vysokej rýchlosti, pričom vo vozidle napokon uhorel. Walker nebol šoférom, ale spolujazdcom – Porsche šoféroval Roger Rodas (†38), ktorý pri nehode zahynul tiež.

Dcéra Paula Walkera, ktorá iba v októbri tohto roka dosiahla vek 18 rokov, žaluje značku Porsche za to, že jej bezpečnostné pásy zlyhali a v najhoršom momente sa zasekli. Automobilku obviňuje z toho, že je zodpovedná za smrť jej otca. Ešte minulý rok v apríli dostala za smrť svojho otca odškodné vo výške 10,1 miliónov amerických dolárov z Rodasovho majetku a v roku 2014, teda iba pol roka po nehode, spoločnosť Porsche súdne žalovala aj manželka Rogera Rodasa. Porsche by malo byť podľa manželky Rodasa a Walkerovej dcéry zodpovedné za to, že pri nehode zomreli dvaja ľudia. „Ako sa uvádza v žalobe, automobil 2005 Porsche Carrera GT nemal dostatočnú ochrannú mriežku či bezpečnostné prvky v nádrži, ktoré by zabránili vznieteniu sa benzínu v nej.“ uvádza denník Pravda v článku z mája 2014. Jeden z argumentov, s ktorými pracuje žalujúca strana je aj to, že model Carrera GT je známy svojou „nestabilitou a poruchovosťou“. O aké odškodné dcéra známeho herca bojuje, zatiaľ nevieme. A hoci to súdny proces storočia určite nebude, budú sa v ňom skloňovať milióny amerických dolárov.





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.