Mercedes testuje úplne novú triedu A, už je na civilných značkách

Nové áčko bude výraznejšie nadväzovať na koncept elektrického Mercedesu EQA.
Vydané  Text: 

Nová generácia kompaktných automobilov Mercedes-Benz triedy A je na spadnutie. Alebo aspoň jej vývoj pokročil do fázy reálneho testovania na civilných cestách. Magazín Motorauthority získal fotografie a video z testovanie novej generácie športovo ladeného hatchbacku, pričom zo záberov môžeme odhadovať budúci dizajn áčiek. Aj keď sú evidenčné čísla retušované, je zreteľné, že sa pozeráme na európske čísla.

Mercedesy triedy A prešli počas svojho života jednou naozaj dramatickou zmenou. Z malého, úzkeho, krátkeho a relatívne vysokého auta s otáznym charakterom sa stala dizajnová špecialita pretavená do krásneho hatchbacku, ktorý si iba ťažko hľadá rovného konkurenta.
Nová generácia triedy A by mala pokračovať v tom dobrom, čo Mercedes započal v roku 2012, avšak súčasne nadväzovať na koncept EQA, ktorý predstavuje budúcnosť kompaktných elektrických áut podľa Daimleru. Na koncept EQA pripravované áčko nadväzuje predovšetkým celkovou siluetou z profilu a prednými svetlometmi, ktoré sa namiesto súčasného zaobleného dizajnu pretransformujú na ostrý. Okrem verzie hatchback sa áčko predviedlo už aj v karosárskom vyhotovení sedan, ktorý nápadnejšie pripomínal BMW radu 1 sedan.

2018 Mercedes-Benz A-Class Hatchback spy video from Motor Authority on Vimeo.








Pokračujte na ďalší príspevok »