Uber postavil mesto pre autonómne vozidlá! Pozrite si unikátne video priamo z testovania.

Uber to s autonómnou budúcnosťou myslí naozaj vážne.
Vydané  Text: 
U nás v redakcii je autonómne riadenie tak trochu tabu. Nielenže tomu neveríme, ale ani nikto z nás nechce tak skoro prísť o zamestnanie. Dnes sme zachytili ďalšiu znepokojivú informáciu o pokroku v tejto oblasti. Spoločnosť Uber dokonca vytvorila malé mestečko, v ktorom testuje svoje najnovšie autonómne technológie. Experimentálne mesto Almono je prípravné sťažovať autonómnym systémom život. Na okoloidúci automobil čakajú rôzne nástrahy v podobe neopatrných chodcov či uponáhľaných vodičov. Samotný Uber dokonca tvrdí, že nasimulované situácie sú ešte zložitejšie ako tie v reálnej prevádzke.
„Máme tu prekážky a figuríny, ktoré sa pohybujú a môžu prejsť pred autom. Väčšinu situácií simulujeme tak, aby boli náročnejšie než čokoľvek, čo by ste mohli zažiť na verejných komunikáciách,“ povedal Rick McKahan, jeden z testovacích vodičov autonómnych vozidiel Uber.
Vozidlá a ich testovací vodiči si teda najskôr vyskúšajú rôzne scenáre vo falošnom mestečku. Až úspešnom absolvovaní dostanú povolenie vyjsť do skutočnej premávky. Nazbierané údaje potom spoločnosť využíva pre ďalšie zdokonaľovanie softvéru vozidiel.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »