AKTUÁLNE: Viac ako milión Mercedesov musí do servisov! Dôvod je OPÄŤ typický

Obrovská zvolávacia akcia sa dotýka viac ako jedného milióna automobilov značky Mercedes-Benz.
Vydané  Text: 

Nemecká tlačová agentúra DPA zverejnila správu, že iba vo Veľkej Británii sa problémy s elektroinštaláciou týkajú až 400-tisíc kusov automobilov značky Mercededes-Benz a v Nemecku ide o stovky tisíc. Dokopy sa bude zvolávať až viac ako jeden milión automobilov.

Dôvod? Celkom typický pre väčšinu aktuálnych zvolávačiek aj ostatných automobiliek: hrozba vystrelenia, respektíve nafúknutia airbagov. Chybný však v tomto prípade nie je samotný airbag, ale elektroinštalácia na hriadeli volantu. Vo výnimočných prípadoch sa môže v okolí elektroinštalácie tvoriť elektrostatická elektrina a tá môže byť impulzom k aktivácii airbagu. Podľa Plusky sa zvolávacia akcia týka modelových tried A, B, C, E, V, CLA, GLC a GLK. Nemáme informáciu o tom, že by sa takáto udalosť odohrala aj v praxi.

Veľké zvolávačky sú pomerne bežné

V marci tohto roka sa v médiách objavili správy o tom, že Mercedes zvoláva po celom svete jeden milión novších áut vrátane modelového roku 2017. Dôvodom bola chybná poistka, ktorá spôsobila až 51 požiarov, z toho 30 v USA. Zvolávačka sa týka vozidiel tried C, E, CLA, GLA a GLC. V siedmom mesiaci tohto roka Daimler zvolával takisto enormné množstvo automobilov (opäť sa hovorilo až o miliónoch), do ktorých montoval doplnky na znižovanie emisií naftových motorov. Rovnako ako aj ďalšie automobilky, Daimler pristupuje k eventuálnym hrozbám čelom a nanajvýš zodpovedne.








Pokračujte na ďalší príspevok »