Toto nie je vtip: Policajti sa učili jazdiť na autách pomocou Playstation 4!

Britskí policajti z Lincolnshire chcú trénovať svoje zručnosti za volantom inak, než jazdením na skutočnom aute. Použili konzolu Playstation 4 a hru Gran Turismo Sport.
Vydané  Text: 
Hra Gran Turismo Sport na Playstation 4 (screenshot)
**Poviete si, že toto je snáď vrchol, že sa policajti vlastne hrajú na hernej konzole a ešte to majú preplatené.** Áno, táto správa môže viesť aj k podobným myšlienkam, je však potrebné uvedomiť si, že aj profesionálni pretekári a piloti trénujú na počítačových simulátoroch a nikto s tým nemá problém. Policajti z kraja Lincolnshire prišli na špeciálne školenie do Silverstoneu odjazdiť niekoľko okruhov na reálnych automobiloch, kde si vyskúšali svoje schopnosti aj v praxi. Až potom sa premiestnili do špeciálnej miestnosti s televízormi, na ktorých sa prostredníctvom konzoly Playstation 4 púšťali hry Gran Turismo Sport. Vypočuli si odborné rady o tom, ako zlepšiť čas na okruhu, vo virtuálnom svete sa naučili nové techniky a tie sa potom opäť snažili uplatniť na reálnom okruhu. Údajne sa ukázalo, že sa niektorí policajti naozaj zlepšili na trati a v technike jazdy. Jedinou otázkou je, či tieto poznatky budú užitočné počas reálneho prenasledovania na ceste. Šéf miestnej polície k téme uviedol, že ide o atypickú metódu, je však je zaujímavou alternatívou k existujúcim tréningovým postupom, ale nikdy nenahradí skutočný výcvik v aute. Školenie pre políciu z Lincolnshire bolo financované spoločnosťou Sony, ktorá je výrobcom hernej konzoly Playstation. Vďaka tomu sa britskí daňoví poplatníci nemusia obávať, že ich dane boli využité na hranie sa hier a Sony si spravilo veľkú medzinárodnú virálnu kampaň. Profesionálni pretekári používajú automobilové hry a simulátory pomerne často. Týmto spôsobom môžu lepšie spoznať trať bez toho, aby ju museli prejsť aj fyzicky. Keby mali profesionálni pretekári každý jeden tréning absolvovať na skutočnom okruhu, finančné náklady na jeden tréning by boli tak vysoké, až by sa stali neudržateľnými. Jeden takýto simulátor sme si dávnejšie vyskúšali aj my, vďaka pedálom, volantu, prevodovke a špeciálnej pohybujúcej sa konštrukcii sme získali pocit, že šoférujeme skutočné vozidlo. **Vplyv počítačových hier na reálne zručnosti za volantom by sme preto vôbec nepodceňovali…**









Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!