Chýba vám Wankel? Mazda predstaví nový športový model už o dva roky!

Nebude fungovať tak, ako by ste asi čakali.
Vydané  Text: 
Agregát s rotačným piestom má veľké množstvo výhod, ale aj problémov. Asi najviac sa ale preslávil v športových modeloch japonského výrobcu Mazda a dodnes existuje veľká skupina fanúšikov tohto riešenia.
Wankel Hybrid
Posledné informácie naznačujú, že sa Wankel v Mazde opäť objaví, no nebude priamym zdrojom pohonu. Mazda chce tento motor použiť ako generátor v hybridných modeloch. Úlohou motora by bolo dobíjanie batérií a predlžovanie celkového dojazdu. Aj keď to neznie veľmi zaujímavo, konštantné otáčky pri nabíjaní zaručia lepšiu spoľahlivosť konštrukcie.
Vývoj tohto riešenia je podľa overených zdrojov už takmer hotový a momentálne ostáva už len dať projektu „zelenú“. Výsledok by sme mohli vidieť najskôr o dva roky.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »