Športové auto roka? Cena za prvé miesto putuje za hranice Európy

Všetci máme radi a chceme športové autá. Nielen SUV-čka s vizuálnymi športovými paketmi, ale poctivé nízke hlučné roztrasené športiaky, ktoré žijú z našich emócií. Tak nejak to vidia aj ľudia, ktorí hodnotia automobily v súťaži Športové auto roka.
Vydané  Text: 
Všetci máme radi a chceme športové autá. Nielen SUV-čka s vizuálnymi športovými paketmi, ale poctivé nízke hlučné roztrasené športiaky, ktoré žijú z našich emócií. Tak nejak to vidia aj ľudia, ktorí hodnotia automobily v súťaži Športové auto roka.

Honda Civic TypeR, to je nové Športové auto roka 2017. Priazeň hodnotiacich si toto úžasné auto získalo vďaka svojim jazdným vlastnostiam a schopnostiam, skvelému motoru a nepochybne aj pre dizajn, ktorý nenecháva nikoho chladným. Veď nový Civic sa páči aj mojej manželke, ktorá si autá veľmi nevšíma a väčšina modelov, z ktorých som ja hotový, ona vníma skôr s rezervou. Aktuálna Honda Civic sa skrátka vydarila a jej vyhotovenie TypeR pre fajnšmekrov sa ukazuje ako úspešný projekt.

Prečítajte si naše skúsenosti s najnovšou Honda Civic TypeR:
Testy Honda Civic Type R na okruhu Nürburgking


Je nevyhnutné upresniť, že Honda zvíťazila v ankete nemeckého magazínu Sport Auto, pričom obsadila prvú priečku v kategórii najlepšie zahraničné kompaktné športové auto 2017 (Best Import Compact Sports Car). „Civic Type R bol vybraný ako najlepší vo svojej triede viac ako 13 000 hlasmi,“ uvádza Honda vo svojej tlačovej správe a pripomína, že Civic TypeR získal rovnako prvé miesto v kategórii rovnakej ankety už v roku 2015.

Najväčšími konkurentmi pre model Honda Civic TypeR sú Seat Leon SC Cupra 300, Renault Megane GT TCe 205 a Kia Pro cee’d GT.

Civic Type R dosahuje zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 5,7 sekundy, maximálku 272 km/h a je vybavené 2-litrovým motorom VTEC TURBO s výkonom 320 koní.

V ďalších kategóriách ankety sa prvých priečok dočkali aj automobily BMW M240i Coupé, Audi RS 3 R, Terchart-Porsche 911 Turbo, Audi S1 a ďalšie.










Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.