Rok 2020: Octavia a Superb ako kabriolety (2× VIDEO)

Ideálny kabriolet? Taký, ktorý nestojí prehnane veľa peňazí a stavia na overených základoch. Také by mohli byť kabriolety od Škody vychádzajúce z modelov Octavia a Superb.
Vydané  Text: 


Octavia a Superb ako kabriolet, to vôbec nie je zlá myšlienka. Mať z nich vozidlá, s ktorými sa dá brázniť jarné, letné a jesenné cesty s vetrom vo vlasoch, by sa snáď dočkali obchodného úspechu. Zatiaľ sú to však iba divoké špekulácie grafikov a dizajnérov, ktorí takéto svoje vízie zverejnili ešte koncom minulého roka na internete. Keby sme si z nich mali vybrať, zrejme by však naša voľba padla na väčší Superb.





Musíme však priznať, že aj keď si uvedomujeme pozíciu a charakter automobilky Škoda, podobné vízie by sme nezatracovali. Skutočnosť, že dnes Škoda nemá vo svojom modelovom portfóliu kabriolet, je vecou iba aktuálnych rokov. Veď v minulosti sa pod názvom Škoda Felicia predával kabriolet, ktorý je dnes neoddeliteľnou súčasťou výstav veteránov v našom regióne a stále púta pozornosť verejnosti. Jeden taký sme naposledy vyfotili v parku Art Hotela Kaštieľ v Tomášove, ktorý sa stal dejiskom výstavy veteránov.

Škoda Felicia, 50. roky 20. storočia


Autorom vizuálov moderných škodoviek bez strechy je grafik Theophilus Chin. Ten v minulosti vypracoval aj nemenej zaujímavé vízie kabrioletov od mladoboleslavskej značky: staršie Octavie a dokonca aj Fabiu II.











Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!