Ruský prezident Putin je veľkým fanúšikom elektromobilov Tesla! V čom ale vidí v budúcnosť?

S elektromobilitou ešte nie je úplne stotožnený!
Vydané  Text: 
Prezident Ruskej federácie sa nedávno zúčastnil energetického samitu, ktorý sa konal priamo v Moskve a novinári mu položili hneď niekoľko zaujímavých otázok. Jeho odpovede vás možno prekvapia!


Na otázku, či by si vedel predstaviť život s Teslou, reagoval s úsmevom: „Prečo nie? Myslíte si, že budeme donekonečna jazdiť na nejakých vozíkoch?“ Ďalej prezradil, že v súkromí obľubuje moderné, rýchle a efektívne automobily. Zaujali ho aj vízie vystavovaných značiek z USA a Japonska. „Tieto automobily sú šetrné k životnému prostrediu, a to sa mi páči,“ dodal Putin. Nepáči sa mu len samotná výroba elektrickej energie. Väčšina elektrární totiž stále používa fosílne palivá, uhlie či plyn. „Aj preto sú CNG a LPG, podľa nášho názoru, v konečnom dôsledku ekologickejšie ako elektromobily.“


Aj keď nemôžeme Putina považovať za odborníka, neskrýva svoj záujem o automobily a techniku. Pravidelne testuje najnovšie modely ruského AutoVAZu a pred niekoľkými rokmi sa zviezol v hybridnom Yo-mobile, ktorý vyvíjala firma tamojšieho miliardára Mikhaila Prokhorova.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »