Čínska Škoda Octavia je krajšia ako naša!

Páči sa vám európska, alebo čínska verzia?
Vydané  Text: 
Číňania sa dočkali modernizovanej Octavie. Aj keď dostala kontroverzné svetlomety, niektorými prvkami sa od tuzemského modelu výrazne odlišuje. Rozhodne iné sú zadné svetlomety, ktoré akoby zobrali priamo z modelu Superb.


Musíme povedať, že tento tvar svetlometov Octavii pristane. Auto tak zozadu pôsobí hodnotnejším a elegantnejším dojmom. Z profilu si tiež môžete všimnúť malý ozdobný prvok. Ide o falošný výduch vzduchu, vďaka ktorému pôsobí dizajn o niečo športovejším dojmom.


Určité odlišnosti nájdeme aj v interiéri. Číňanom ostala možnosť fyzickej regulácie hlasitosti jednoduchým otočným ovládačom. Európania sú prinútení pracovať s dotykovým displejom, čo je podľa nás nielen menej ergonomické, ale počas jazdy aj nebezpečné.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »