Nissan v Japonsku zastavuje výrobu, dramaticky klesá cena jeho akcií

AKTUÁLNE: Nissan zastavuje výrobu po zistení, že výstupná kontrola bola odvedená nekvalifikovanými pracovníkmi.
Vydané  Text: 


Autá spoločnosti Nissan v Japonsku vyrábali nekvalifikovaní pracovníci.Uviedla to automobilka, ktorá v Japonsku zastavila výrobu až 60-tisíc kusov objednaných automobilov po tom, čo personálne zlyhania odhalila štátna inšpekcia v šiestich výrobných prevádzkach.

Podobné správy dramaticky vplývajú na hodnotu akcií, ktoré má dotknutá spoločnosť obchodované na burze. V prípade Nissanu cena jeho akcií klesla až o 5 percent, čo znamená, že sa ich hodnota momentálne drží na najnižšej cene od apríla tohto roka.

O aktualite informoval Denník N a dodáva, že značka Nissan zatiaľ neuviedla, koľko automobilov nekvalifikovaní zamestnanci pri výstupnej kontrole vypustili do predaja a ani to, ako dlho túto neodbornú prácu robili. Existujú špekulácie o tom, že populárna japonská automobilka bude musieť zvolávať desiatky tisíc automobilov, aby bola dodatočne preverená ich technická kondícia.

Nedostatočná odbornosť zamestnancov sa podľa dostupných správ týka iba výstupnej kontroly, teda nie celého výrobného procesu.

Výroba automobilov sa podľa očakávaní čoskoro obnoví, najprv však Nissan bude musieť vyriešiť problémy s údajne nekvalifikovaným personálom.








Pokračujte na ďalší príspevok »