Amazon bude predávať aj autá! V budúcnosti sa chce výraznejšie zamerať na automobilový priemysel.

Nepôjde len o online predaj, plánujú aj vlastné showroomy!
Vydané  Text: 
V médiách sa objavili informácie o ďalšom možnom kroku americkej spoločnosti Amazon. Neoficiálne zdroje tvrdia, že firma plánuje rozbehnúť predaj automobilov.


Podľa vyjadrenia, ktoré získal web Automotive News, sa o tejto možnosti v Amazone starostlivo uvažuje. Vytvorenie vlastnej siete predajní s automobilmi by spoločnosti umožnilo dramaticky rozšíriť svoju prítomnosť v automobilovom priemysle. „Myšlienka je provokatívna a mohla by mať zmysel. Zotierajú sa tým hranice medzi elektronickým obchodovaním a kamennými predajňami,“ povedal Cooper Smith, šéf výskumu Amazonu.


Aj keď konečné rozhodnutie spoločnosť ešte nevyjadrila, táto idea by ale zapadala do súčasného smerovania americkej firmy. Nedávno totiž získala reťazec potravín Whole Foods. A dokonca už predáva aj automobily Seat a Fiat vo Francúzsku a Taliansku. To všetko vďaka exkluzívnym partnerstvom s automobilkami.


*Zdroje: Automotive News*




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!