Pripravuje Dacia nové modely? K špekuláciám sa vyjadril samotný šéf automobilky!

Pribudnú do portfólia nové modely?
Vydané  Text: 
Aj napriek skromnej palete modelov, dokáže Dacia veľmi pekne prosperovať. Udrží však so súčasnými modelmi stúpajúcu tendenciu aj naďalej? Mnohí sa domnievajú, že automobilka pripravuje hneď niekoľko nových modelov, ktoré rozšíria súčasnú ponuku. Tie by teoreticky mali zaistiť stabilnejší rast.


Tieto špekulácie sa však šéf automobilky Dacia, Jean-Christophe Kuglera, rozhodol vyvrátiť. V rozhovore pre AutoCar oznámil, že v spoločnosti zatiaľ necítia potrebu vyvíjať nové modely. Zákazníci si tak budú musieť vystačiť so súčasnou ponukou. Aktuálne pracujú hlavne na budovaní lepšieho renomé. Dôležitý je pre nich aj kontakt so zákazníkmi či spätná väzba.


V súčasnosti automobilka pôsobí už na 44 trhoch a od roku 2004 zarobila vyše 4,5 milióna libier. Takmer každý rok sa pritom značke darí vytvárať nové predajné rekordy. Len v priebehu minulého roka Dacia predala zhruba 430.000 automobilov. *Zdroje: AutoCar*




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »