AKTUÁLNE: Autobusová stanica v Bratislave sa sťahuje + zoznam nových nástupíšť

Už od nedele 1. októbra zmení neslávne známa autobusová stanica v Bratislave svoje miesto. Presťahuje sa na Bottovu ulicu, pričom táto zmena bude iba dočasná.
Vydané  Text: 
Náhradná autobusová stanica v Bratislave (vizualizácia: Slovak Lines, a.s.)


Tisícky ľudí budú možno blúdiť po Bratislave a na poslednú chvíľu hľadať nástupištie, z ktorého im bude odchádzať autobus. Neslávne známa autobusová stanica v Bratislave, ktorá je typická retro dizajnom, nevyhovujúcou technickou kondíciou a prítomnosťou bezdomovcov. Dočasná nová autobusová stanica bude doslova na druhej strane cesty, dostupnosť mestskou hromadnou dopravou sa teda prakticky vôbec nezmení. Zastávky MHD zostávajú na pôvodných miestach. Je to dôležité najmä pre ľudí, ktorí nie sú domáci alebo necestujú do Bratislavy často.

Spoločnosť Slovak Lines, a. s. uvádza, že práve víkend považuje za ideálny čas na presťahovanie prevádzky stanice. Zároveň dodáva, že nová budova Náhradnej autobusovej stanice Nivy poskytne vyšší komfort a kvalitnejšie služby. Čakajúci cestujúci sa konečne dočkajú bezplatných toaliet a tiež Wi-Fi pokrytia. Doteraz sa za použitie toaliet muselo platiť, hoci ich technický stav bol veľmi nízky, očividne aj ich hygienický štandard.

Úplne prvým autobusom, ktorý výjde z už novej stanice podľa trafikonu, bude spoj z Bratislavy na Schwechat a do Viedne. Vyrazí o 4. hodine ráno už túto nedeľu 1. októbra. Zmení sa však číslo nástupištia, z ktorého bude spoj odchádzať, po novom to bude jednotka. Celkovo bude na novej dočasnej stanici 34 nástupíšť.

Náhradná autobusová stanica v Bratislave bude na druhej strane cesty, formálne bude na Bottovej ulici (screenshot z Google Maps)


NA STIAHNUTIE:

PDF s mapou a legendou nových nástupíšť
PDF leták o novej stanici s kompletným info


Mapa nástupíšť náhradnej autobusovej stanice v Bratislave (vizualizácia: Slovak Lines, a.s.)


„Linka premávajúca do Viedne a na letisko Schwechat bude po novom odchádzať z nástupišťa č. 1. Do Hainburgu, respektíve Wolfsthalu budú autobusy premávať hlavne z nástupíšť č. 1 a 2. Zároveň budú premávať z nástupíšť č. 2 a č. 3 aj medzinárodné linky do ďalších štátov. Na nástupišti č. 4 nastúpia na autobus cestujúci, ktorí sa potrebujú dostať do Viedne na koncerty alebo do nákupného centra v Parndorfe, lyžiarskeho strediska Stuhleck, do Neusiedl am See či Hainburgu.

Z nástupíšť č. 5, 6, 7, 8 a 9 odchádzajú diaľkové, medzinárodné a vybrané prímestské linky. Autobusy smerujúce do regiónov Dunajská Streda a Galanta budú pristavené pri nástupištiach 10, 11 a 12.

Pre cestujúcich v smere do Malaciek a Rohožníka budú k dispozícii nástupištia s číslovaním od 13 po 17. Nástupište č. 18 bude vyhradené pre zájazdy a dopravu pre cestovné kancelárie. Autobusy smerujúce do regiónu Pezinka budú odchádzať z nástupíšť 19 až 22, do regiónu Senec z nástupíšť 23 až 26, do regiónu Šamorín – 27 až 31. Nástupištia 32, 33 a 34 obslúžia autobusové linky smerujúce do Nitry, Banskej Bystrice, Prahy, Budapešti, Viedne, prípadne ďalšie medzinárodné či diaľkové spoje.“ (zdroj: Slovak Lines, a.s.)








Pokračujte na ďalší príspevok »