V Tesle Model 3 sa cez displej nastavuje všetko: vrátane stieračov a výstražných svetiel!

(VIDEO) Nezodpovedné, nepraktické a nebezpečné – inak tento americký vynález ani nemožno označiť!
Vydané  Text: 
Viete si predstaviť, že namiesto ťuknutia do páčky za volantom budete musieť na displeji hľadať príslušnú ikonu funkcie, niekoľkokrát prstom stlačiť nehmatateľné tlačidlo a v prípade potreby zachádzať ešte hlbšie do virtuálnych nastavení? Práve tak sa zapínajú a mení intenzita stieračov v novej Tesle Model 3.

Na videu nižšie môžete vidieť, ako komplikovane prebieha nastavovanie jednotlivých funkcií, napríklad nastavenie časovača stieračov. Ako sa pozeráme na interiér Modelu 3, nenachádzame ani typický červený trojuholník na zapnutie výstražných svetiel – teda mimoriadne dôležitú funkciu. Zrejme je ukrytá niekde vo virtuálnom prostredí, ktoré sa zobrazuje na displeji.

Interiér elektromobilitu Tesla Model 3 (2017) obsahuje veľký displej, ktorý alternuje konvenčné ovládacie tlačidlá.


Ak sa so systémom vodič pred jazdou dôsledne oboznámi, je pravdepodobné, že si naň zvykne a nebude ťukanie na displej považovať za otravné alebo nebezpečné. Myslíme si však, že bez ohľadu na to, či sa vopred naučí umiestnenie jednotlivých funkcií, nahradenie hmatateľných ovládačov a tlačidiel displejom je nezodpovedné a nebezpečné. Možno takto výrobca dosiahol záujem verejnosti o netradične minimalistický interiér a určite sú funkcie nového Modelu 3 pôsobivé, avšak celkom stačí, aby vodičovu pozornosť tento displej odpútal na jedinú sekundu – aj tá je dosť dlhá na to, aby na ceste svojím elektromobilom spôsobil fatálnu nehodu.












Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.