Odborná štúdia: Spaľovacie motory majú minimálny dopad na ovzdušie v meste.

Nejde o vtip!
Vydané  Text: 

Predtým, ako nás označíte za podporovateľov Donalda Trumpa, prečítajte si výsledky štúdie nemeckej spoločnosti Dekra, ktorá odhalila nové zaujímavé skutočnosti. V Stuttgarte je do ovzdušia denne uvoľnených až 474 kilogramov prachu a rôznych poletujúcich častíc, z toho len 77 kilogramov vyprodukujú automobily. Samotné spaľovacie motory (emisie z nich) tak majú najmenší podiel na znečistení ovzdušia.


Negatívnejší dopad na ovzdušie majú malé prachové čiastočky, ktoré sa uvoľňujú aj z brzdových doštičiek, kotúčov či pneumatík. Tieto drobné čiastočky sú pritom až 1000x menšie ako ľudský vlas a veľmi jednoducho prenikajú do ľudského tela. Ak teda dôjde k masovému rozšíreniu elektrických áut, kvalita ovzdušia sa drasticky nezlepší.


Najväčším problémom sú potom veľké fabriky, spaľovne a kotle na rôzne palivá. Tie sú zodpovedné až za 50% z celkovej dennej produkcie emisií a majú najväčší dopad na životné prostredie či kvalitu ovzdušia.

*Zdroj: Autoroad.cz*




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



auto motor a šport č. 4/2024

Štatút reklamnej a propagačnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé

      
  • auto motor a šport č. 4/2024

    Štatút reklamnej a propagačnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé