Pozrite si prvé fotografie Volva XC40 v sériovej podobe! Je takmer identické s konceptom.

Za únik môžeme ďakovať Maďarom.
Vydané  Text: 
Oficiálne predstavenie najmenšieho SUV švédskej automobilky Volvo je naplánované na 21. septembra. Maďarské zastúpenie však omylom zverejnilo video, v ktorom bol vyobrazený sériový model bez akéhokoľvek maskovania.


Už na prvý pohľad môžeme povedať, že sa exteriér sériového modelu takmer vôbec nelíši od konceptu 40.1. Zachovaný je dizajn prednej masky, oplastovanie a rovnaké sú dokonca aj prelisy na karosérii. Zmenili sa v podstate len kľučky dverí a spätné zrkadlá.


V interiéri sú zmeny výraznejšie. Nechýbajú dobre známe prvky, ako napríklad vertikálny dotykový displej, digitálne budíky či strohá konzola s fyzickými tlačidlami. Vnútro však z fotiek pôsobí tak trochu plastovým dojmom.


Automobil je postavený na novej platforme CMA, ktorú vyvinuli spoločne s materskou spoločnosťou Geely. Vrcholná verzia T5 bude kombinovať 1,5 litrový preplňovaný trojvalec s elektromotorom. O prenos výkonu sa postará dvojspojková automatická prevodovka.


Na trh by sa novinka mohla dostať ešte v priebehu tohto roka za zatiaľ neznámu cenu. Predpokladá sa, že za základnú verziu si Švédi opýtajú približne 27 tisíc eur.


*Zdroje: Autocar*




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »