Výber z aktuálneho čísla: Škoda Favorit oslavuje 30 rokov

Favorit je ospevovaný aj nenávidený. Naše cesty si bez neho ani nevieme predstaviť, hoci v mestách ho nachádzame už iba sporadicky.
Vydané  Text: 
Auto Motor a Šport 9/2017 - Veľká téma o Škoda Favorit

„Je september 1987 a Medzinárodný strojársky veľtrh v Brne praská vo švíkoch. Pred pavilónom Motokovu sa tlačí masa zvedavých ľudí a s úžasom obdivuje prvú novodobú Škodu s predným náhonom. Konečne! Dlho očakávaný Favorit je na svete.“



Tak začína náš niekoľkostranový príspevok o legendárnej Škode Favorit, ktorá do dnešných dní tvorí charakteristickú črtu slovenských ciest.

Kolegovia z Auto Motor a Šport sa vo vydaní SEPTEMBER 2017 venovali jeho vývoju, „pôrodným bolestiam“, ktoré s jeho výrobou súviseli, akčnými verziami a tiež dizajnu, ktorý bol na svoju dobu naozaj pôsobivý.

Dnes vnímame Škodu Favorit ako automobil nižšej akosti, ako niečo, čo je tak pevne spojené s tvárou našich ulíc, že ho miestami až nenávidíme. Nedá sa však poprieť charakter a úžitkovosť, ktorou Favorit vynikal; nemožno tiež zabudnúť na skutočnosť, že sa jeho návrhu talianske štúdio Stile Bertone z Caprie neďaleko Turína.

Celý článok o Škode Favorit nájdete v akuálnom vydaní magazínu auto motor a šport 9/2017, ktoré je v predaji od 21.8.2017 za cenu 3,30 €.










Pokračujte na ďalší príspevok »