Ako dokonale sprzniť BMW i8? Dať si naň podobizeň Jareda Leta

Tuning alebo tuzing? Jednoznačne tuzing a zníženie spoločenskej hodnoty inak skvostného hybridu.
Vydané  Text: 
BMW i8 je špičkové vozidlo, ktoré celkom zbúralo mýty o nedostatočnej sile alebo emocionálnej sterilite plug-in hybridov. i8 síce je plug-in hybrid, za jeho volantom a aj na mieste spolujazdca však zažijete neopísaľný zážitok: tento futuristický športiak akceleruje extrémne rýchlo, má perfektne vyladený interiér, krásny zvuk motora (resp. motorov), na ceste drží ako placka aj v extra ostrých zákrutách a popri tom má relatívne nízku spotrebu benzínu.



Cena BMW i8 nie je ľudová, dokonca ani taký nadpriemerne úspešný majiteľ eseročky si ho ešte nemôže dovoliť. Donedávna sa tento model ani len nedal kúpiť cez oficiálne zastúpenie automobilky na Slovensku. Preto je zrejmé, že svoju nenávratnú investíciu do hybridného športiaku bude nový majiteľ chrániť aj vlastným telom a bude si dávať pozor na každé ohrozenie, ktoré by mohlo privodiť poškodenie laku alebo diskov.

Niektorí ľudia si však svoje peniaze očividne tak veľmi necenia a aj z BMW i8 chcú spraviť niečo, čo verejnosť odsúdi. Keď sa pozeráme na video zachytávajúce úpravu laku karosérie BMW i8, krútime nad ňou hlavami. Čím viac ľudí to uvidí, tým viac hláv sa bude krútiť nepochopením a znechutením. Áno, práve toto je to, čo vystihuje podstatu slova tuzing.



Plug-in hybrid BMW i8 dostal pod taktovkou zručných lakýrnikov zeleno-červený farebný motív s množstvom chaotických prvkov. Na prednej kapote je vyobrazená podobizeň šialeného Jareda Leta v úlohe Jokera z filmu Suicide Squad.



Vrcholom nevkusu je imitácia čiernej kože pod prednými svetlometmi a ľadvinkami masky chladiča. Niektoré prvky laku sú reflexné a iné dokonca fluoreskujúce, takže v tme pôsobí toto BMW i8 ako výjav z filmu.

Making Of BMW i8 Joker from Artland Studios on Vimeo.

O realizáciu tejto nevšednej objednávky sa postaral umelec a lakýrnik René Turrek, ktorý na svojej webovej stránke publikuje viacero zaujímavých úprav laku. V jeho portfóliu nachádzame aj ďalšie BMW i8 spracované do motívu filmu The Dark Knight, ktoré obsiahlo okrem čiernej a šedej aj výraznú zlatú.






Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!