Aston Martin pomaly odhaľuje detaily o novom SUV! Model DBX príde aj ako hybrid a elektromobil.

Ani klasická britská značka neodolala trendu a čoskoro predstaví svoje prvé SUV.
Vydané  Text: 
Nové SUV bude vychádzať z konceptu, ktorý je na obrázkoch. Podľa najnovších informácií je pravdepodobné, že namiesto klasických spätných zrkadiel dostane DBX kamery. Tie budú premietať obraz do malých monitorov, umiestnených v A-stĺpikoch.


Koncept bol pôvodne predstavený ako elektromobil, no v realite nebude chýbať ani tradičná spaľovacia verzia s motormi od AMG. Pod kapotou by sa mohol objaviť motor V8 s objemom 4,0 litra a výkonom 375 kW (510 k). Alternatívou však môže byť aj o niečo výkonnejšia V12ka, ktorá ponúkne až 608 koní a 700 Nm.


K dispozícii by mali byť aj hybridné a plug-in hybridné verzie. Počíta sa tiež s čistým elektromobilom, ktorý sa do ponuky zaradí o niečo neskôr. Od druhu pohonu sa budú odvíjať aj ceny. Očakávame, že základ so spaľovacím motorom vyjde aspoň na 150 000€, elektrická verzia sa priblíži k 200-tisícovej hranici.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »