Passat GT je splneným snom mnohých fanúšikov Volkswagenu, má to ale háčik!

Ostrý Passat má vychádzať z konceptu, ktorý predstavili ešte na autosalóne v Los Angeles.
Vydané  Text: 
Podľa internetovej stránky Digital Trend, ktorej sa podarilo získať vyhlásenie priamo od zástupcu spoločnosti Volkswagen, by sa ostrý Passat GT mal držať predstaveného konceptu, ktorý sme mohli vidieť na autosalóne v Los Angeles v roku 2016. Štúdia bola vtedy postavená na americkej verzii.


Sériový Passat GT sa tak bude predávať len v USA, čo nás dosť mrzí. Táto skutočnosť sa však môže zmeniť, o všetkom rozhodne záujem zo strany fanúšikov či potenciálnych zákazníkov, ktorí by neváhali investovať do tejto netradičnej verzie.


Pokiaľ ide o vzhľad, nový Passat GT by mal byť odlíšený čiernymi zrkadlami, slušným spojlerom na veku kufra a červenou čiarou okolo čiernej masky, ktorá bude pripomínať Golf GTI. Chýbať nebudú ani špeciálne navrhnuté kolesá či športové sedadlá.


Pod kapotou nájdeme 3,6-litrový motor s výkonom 280 koní, ktorý bude spriahnutý s automatickou prevodovkou DSG. Auto uvedú do pohybu len predné kolesá, pohon 4×4 sa zatiaľ neplánuje.


Predaj je naplánovaný na koniec tohto roka s cenovkou od 30 000 dolárov.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.