Nový Leaf v japonskej reklame predvádza automatické parkovanie a detaily dizajnu

Podľa dostupných informácií a fotiek pôjde o najkrajší a technicky najvyspelejší „ľudový“ elektromobil.
Vydané  Text: 
Nissan Leaf bude čiastočne autonómny, minimálne pri parkovaní. Svedčí o tom najnovšie video určené pre japonský trh, na ktorom je zachytený samočinne sa točiaci volant. Existujú špekulácie, že by mohlo ísť o jednoduchšiu formu autonómnej jazdy, je však oveľa pravdepodobnejšie, že video predstavuje funkciu ProPilot Park. Tá dokáže automobil zaparkovať plne automaticky.



Nissan Leaf je fenomén, na Slovensku je dokonca najpredávanejším elektromobilom. V jeho prospech hrá relatívne dobrá cena, slušný dojazd na jedno nabitie, sympatický dizajn a praktický interiér. Nová tvár Leafu by mala byť modernejšia a pripravená osloviť aj mladých ľudí, ktorí očakávajú emotívnejší a nápadnejší vzhľad. Doteraz je Leaf skôr nenápadný. Zmeniť sa má aj samotný profil vozidla, po novom by mal byť na pohľad dynamickejší, so zadnými partiami by mohol pripomínať napríklad takú Hondu Civic. Podobnosť nachádza aj s konceptom IDS od Nissanu z októbra 2015.

Koncept Nissan IDS z roku 2015 – jeden zo vzorov pripravovaného Leafu (foto: Nissan)

Očakávanie novej generácie elektromobilu je už takmer pri konci – formálne sa predviedie 6. septembra na autosalóne vo Frankfurte. Nový Leaf s ProPilot Park bude určený pre japonský a európsky trh, dorazí teda aj k nám a píše sa aj o exporte funkcie do Spojených štátov.









Pokračujte na ďalší príspevok »