Porsche spustilo výrobu novej karosárskej verzie obľúbeného modelu. Panamera Sport Turismo bude vznikať v Lipsku.

Nový model je určený ľuďom, ktorí hľadajú alternatívu k športovo-úžitkovým vozidlám.
Vydané  Text: 
Novú Panameru Sport Turismo sme spoznali na premiére v Ženeve. Teraz sa nemecká automobilka pochválila štartom sériovej výroby. Novinka sa bude vyrábať v Lipsku, kde Porsche vyrába autá už od roku 2002.


Výrobnú linku bude zdieľať s SUV modelmi Macan a Cayenne. Len minulý rok sa 4 055 zamestnancom podarilo vyrobiť 158 432 vozidiel. Zároveň na mieste vyprodukujú cez 1,7 milióna náhradných dielov denne.


Nový model je určený ľuďom, ktorí hľadajú alternatívu k športovo-úžitkovým vozidlám. Už základná verzia pritom ponúkne preplňovaný trojlitrový šesťvalec s výkonom 243 kW, no pokiaľ nemáte hlboko do peňaženky, môžete sa vyšplhať až k hodnote 404 kW. Nová karosárska verzia ponúka zaujímavé asistenčné systémy. Nechýba adaptívny tempomat, natáčanie zadnej nápravy či vzduchové odpruženie.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »