Fiat Panda City Cross ako crossover do mesta s dizajnom z Cross 4×4

V časoch úžasných karosárskych technológií a rafinovaných dizajnov prichádza Fiat Panda v úprave City Cross. Spája nevkus so slabým výkonom alebo jednoducho nerozumieme tomu, čo sa ľuďom páči?
Vydané  Text: 
Keď sa na toto nové auto lepšie zapozeráte, môžete v ňom zahliadnuť dušu starého Fiatu Multipla. Aj Multipla bola prijatá s nevôľou a dodnes sa môže pochváliť titulom najškaredšieho auta, hoci tieto vozidlá stále jazdia a vraj patria medzi najmenej poruchové vôbec.

Panda City Cross má aj naďalej charakter menšieho rodinného automobilu s relatívne nízkou cenou, pričom jej najnovšie vylepšenia sa dotýkajú predovšetkým vonkajšieho vzhľadu. Výraznejšie oplastovanie a zvláštny dierovaný kovový plátok na prednej hrane podvozka sa nebude páčiť každému, nevyhovuje ani nám. Stavia pritom na verzii Panda Cross 4×4, ktorá takisto nebojuje o piedestál najkrajšieho auta sveta.

Musíme však pripomenúť, že už veľakrát sme sa zmýlili, pretože oficiálne fotografie výrobcov často klamú a automobily sú naživo oveľa krajšie. Bol to aj prípad aktuálnej Audi R8, ktorá na prvých fotkách ani zďaleka nevyzerala tak dobre, ako na prezentácii na autosalóne, kde priam žiarila a strhávala na seba všetku pozornosť návštevníkov.

Fiat Panda City Cross prináša prakticky rovnaký dizajn ako Panda Cross 4×4, pohon však bude iba predný.

Vizuálna off-road úprava pre mestské vozidlo ponecháva pohon prednej nápravy a aj svetlú výšku, význam oplastovania nachádzame pri eventuálnych drobných kolíziách pri parkovaní, ktoré sa stanú vždy, keď si kúpite nové auto. V tomto však musíme novú Pandu pochváliť, pretože v porovnaní s takými kaktusmi od Francúzov sú oplastovania na šikovnejších miestach: aj na bočných hranách prednej časti.

Jednou zo skvelých vlastností Fiatu Panda vo verzii Cross 4×4 je jej nájazdový uhol 24 stupňov a zjazdový uhol 34 stupňov – keďže je novinka City Cross prakticky rovnaká, očakávame rovnaký alebo veľmi podobný údaj.

Fiat sa bude dodávať s 15-palcovými hliníkovými diskami a čierno-šedým interiérom s čalúnením do ekokože.

Fiat Panda City Cross (2017)

Motor pod kapotou novej Pandy City Cross dosahuje maximálny výkon na úrovni 69 konských síl, o ich produkciu sa stará 1,2 litra zdvihového objemu. Vo Veľkej Británii je cena crossoveru stanovená na nemalých 12 995 libier. Za silnejšie motory si zákazníci priplatia.

A interiér? Už tej kritiky stačilo; je to tá istá Panda ako ju poznáme a veď posúďte samy sami…








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!