Kabriolet od Škody nie je vôbec taký úlet, ako sa na prvý pohľad zdá

Keby sa dal kúpiť, určite by sme ho chceli!
Vydané  Text: 

Nadväzuje na kabriolet CitiJet (resp. Citigo) z roku 2014, ktorý sa aj napriek pomerne atraktívnemu zovňajšku nedočkal výroby. V tomto roku ho pripravili študenti Škoda Academy a a jeho oficiálny názov je Element. Do sériovej výroby nepôjde, je iba jednorazovým projektom šikovných študentov, ktorý je však plne funkčný a po dizajnovej stránke nám naozaj ulahodil.

Škoda Element je vybavená funkčným elektrickým motorom s výkonom 82 konských síl (60 KW). Názvom Element chcú študenti poukázať aj na to, že elektrifikáciu pohonu považujú za jeden zo základných elementov dopravy budúcnosti. A platí to aj pre našu ľudovú škodovku.
Škoda Element (2017), projekt študentov zo školy Stredné odborné učilište strojárske ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi

22 študentov zhotovovalo automobil až 1500 hodín, pričom práce započali v októbri minulého roka. Okrem samotnej pohonnej jednotky v Citigo vymenili aj karosériu – automobil prišiel o dvere a strechu, čím sa z neho stala akási plážová bugina. Jeden zo študentov, Peter Stanislav, medzičasom havaroval na motocykli a utrpel vážne zranenia, ktoré ho prinútili posadiť sa na invalidný vozík. V minulosti pracoval na stavbe pick-upu. Zvyšná skupina 17 chlapcov a 4 dievčat preto projekt Škoda Element venovala práve jemu. Aj kvôli Petrovi sa mladoboleslavská automobilka rozhodla pre modernizáciu akadémie, vďaka čomu teraz do všetkých priestorov učilišťa vedú bezbariérové prístupy. Spoločne s tým boli otvorené aj nové priestory s centrom robotiky, jazykovým strediskom a multifunkčnou sálou.
Škoda Element (2017), projekt študentov zo školy Stredné odborné učilište strojárske ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi

Nižšie nasleduje oficiálny text Škoda Auto Stredné odborné učilište strojárske ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi oslavuje v tomto roku 90 rokov svojej existencie. Je súčasťou ŠKODA Akadémie, založenej v roku 2013, ktorej program vzdelávania a rekvalifikácie je cielene orientovaný na potreby firmy. Od roku 2014 investovala automobilka takmer 200 miliónov českých korún do rozširovania vzdelávacích programov a modernizácie ŠKODA Akadémie. Projekty ako stavba učňovského vozidla motivujú nielen učňov v ŠKODA AUTO, inšpirujú aj tých mladých ľudí, ktorí ešte stále hľadajú povolanie svojich snov. Automobilka ŠKODA tak získava v konkurencii ostatných zamestnávateľov tie najlepšie talenty. Pretože v mnohých technických odvetviach je príliš málo uchádzačov, je mimoriadne dôležité ponúknuť začiatočníkom v danom povolaní atraktívne vzdelávacie podmienky.
Škoda Element (2017), projekt študentov zo školy Stredné odborné učilište strojárske ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!