Majstrovstvá sveta vytrvalostných pretekov cestných motocyklov FIM EWC na Slovakia Ringu

Podujatie sa koná už 24. júna!
Vydané  Text: 

Okruh SLOVAKIA RING privíta koncom júna po prvýkrát Majstrovstvá sveta vytrvalostných pretekov cestných motocyklov FIM EWC. Seriál patrí medzi skutočné perly svetového motoršportu a jeho história siaha ďaleko do začiatkov 20. storočia. Jeho najslávnejšie preteky – Bol d’Or, sa jazdia od roku 1922! Tento ročník predstaví 5 podujatí. Prvé – Bol d’Or (24 h) na okruhu Paul Ricard (Le Castellet) vo Francúzsku absolvovali tímy už v septembri minulého roka. Sezóna 2016-17 tak pokračuje v slávnom Le Mans (24 h), v Nemecku (Oschersleben), u nás na SLOVAKIA RINGU a končí 30. júla v japonskej Suzuke. 8 h SLOVAKIA RING zavedie svetovú ligu po prvýkrát na východ nášho kontinentu.


Vytrvalostné preteky začnú v sobotu 24.6.2017 o 14:00 a končia za tmy o 22:00. Súčasťou nabitého motocyklového víkendu budú aj preteky série ALPE ADRIA s finálovými jazdami v nedeľu.

TEXT – Slovakiaring.sk




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »