Porsche 911 Turbo S prvýkrát ponúkne výkon cez 600 koní

Volajú sa Exclusive Series a nemecká značka ich vyrobí iba 500 kusov. Pôjde o dosiaľ najsilnejšie 911 Turbo S v histórii.
Vydané  Text: 

Porsche 911 Turbo S celkom jednoznačne nemá problém s nedostatkom výkonu. Práve naopak patrí k tým najlepším na svete – aj tak sa však nemecká automobilka rozhodla pre tých bohatších zákazníkov pripraviť edíciu, ktorá pozdvihuje nielen výkon, ale aj exkluzivitu. Zabezpečí to limitovanou produkciou 500 kusov.

911 Turbo S Exclusive Series vyprodukuje famóznych **607 konských síl a krútiaci moment na úrovni až 750 Nm**. Tie sú k dispozícii od 2250 do 4000 otáčok motora. V praxi sa tento krútiaci moment prejavuje zrýchlením z nuly na 100 km/h v priebehu **2,9 sekundy** a 200 km/h dosiahne už v priebehu 9,6 sekundy od štartu. Sú to krásne údaje, Porsche za ne vďačí radovému šesťvalcu s objemom 3,8 litra a dvojitým preplňovaním. V porovnaní s bežným variantom Turbo S má limitovaná séria výkon vyšší o 27 konských síl.

Vzhľadom na zaradenie k rodine Turbo S má novinka štandardne osadenú** 7-stupňovú dvojspojkovú prevodovku** a **pohon všetkých štyroch kolies**. 607 koní je skrátka na dve kolesá priveľa. Kolesá s 20-palcovými diskami v čiernom laku majú decentné zlaté akcenty, ktoré ladia s celkovou úpravou karosérie. „Golden Yellow Metallic“ disky boli vypracované s pomocou lasera a vôbec prvýkrát v histórii značky sú uhlíkovo-keramické brzdy k dispozícii s čiernymi strmeňmi so zlatým logom Porsche. Rovnaký zlatý lesk je použitý na celej karosérii a akcenty nachádzame aj v inak čiernom interiéri. Ide napríklad o šitie čalúnenia, ktoré zdôrazňuje línie sedadiel. V interiéri sú taktiež nápadnejšie karbónové motívy na palubnej doske.

Každý z 500 kusov nového Porsche sa bude predávať za minimálne **259 992 eur**, predaje sa spustili v Nemecku práve včera. Spoločne so 607-koňovou 911-kou Porsche uviedlo do predaja aj nový model hodiniek s chronografom, Porsche Design Chronograph 911 Turbo S Exclusive Series si môžete kúpiť k luxusnému autu za nezanedbateľných 9950 eur. A keď sa zákazníkom s tučným kontom aj toto bude máliť, Porsche im ponúka set kufrov za vyše 5-tisíc eur.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!